Gündem

Göz göre göre öldü

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşarken eşi ve oğlu öldükten sonra Antalya’nın Manavgat ilçesine gelen Remzi Polat bir süre baharatçılık yaptıktan sonra işleri bozulunca işçi olarak başka yerlerde çalışırken 6 metrekarelik barakada yaşam mücadelesi veriyordu.  Geçirdiği rahatsızlıklar yüzünden işitme güçlüğü yaşayan, çok zor konuşan ve bir süredir yürüyemediği için yardıma muhtaç hale gelen yaşlı adama, komşusu Erdem Belen sahip çıktı. Zorlu yaşam mücadelesi veren Remzi Polat, bu sabah komşuları tarafından barakasında ölü bulundu. Remzi Polat’a bu zor günlerinde yardımlarını esirgemeyen Erdem Belen, “En son dün gece kendisine, meyve suyu ve süt içirdik. Sabah babamı arayarak Remzi amcayı yoklamasını söyledim. Babam beni sabah 09.00 sıralarında arayarak Remzi amcanın öldüğünü haber verince bende hemen buraya geldim.

Erdem Belen yaptığı açıklamada “ Remzi amca son 1 yıl boyunca 6 metrekarelik barakada yaşam mücadelesi verirken yaşadığı durumunu herkese bildirdik. Tüm çabalarımıza rağmen kimse ilgilenmedi.  Remzi amca aslında göz göre göre öldü. Bugüne ne kadar ne bir akrabası ne bir belediye yetkilisi gelmedi. Son bir yıldır yataktan çıkamayacak duruma geldiği için ben Allah rızası için ilgilenmeye çalıştım. Bazı haftalar en az 2-3 kez hastaneye acile götürdüm. Birkaç kez hastanede yatmak zorunda kaldı. En son Antalya’da hastanede iken Remzi amcayı taburcu edip ambulansla yaşadığı barakaya bırakıp gitmişler. Remzi amcanın 5 kız kardeşi vardı hepsini aradık kimse ilgilenmedi. Öldüğünü haber verdiğimizde de bize sadece ‘Başın sağolsun” dediler.

Erdem Belen, Remzi Polat’ın Antalya’da yaşadığını bildiği resmi nikahlı eşi M. Polat’ı gazetecilerin yanında arayarak, yaşlı adamın öldüğünü söyledi. M. Polat şaşırarak, “Allah Allah ben onu hastanede biliyordum. O bize çektirdiklerinin cezasını çekiyor. Erdem Belen Remzi Polat’ın resmi nikahlı eşine şimdi onun emekli maaşını alacaksın demesi üzerine M. Polat ‘Emekli maaşını alırım almam seni ilgilendirmez, sen karşıma sabah sabah piyangodan mı çıktın’” diyerek telefonu yüzüne kapattı.

Erdem Belen’in cenaze haberini yetkililere bildirmesi üzerine Remzi Polat’ın cenazesi ambulansla Antalya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Etiketler
Daha fazla göster

siyahtahta

Siyahtahta.com sitesi içeriği tamamen bilgi amaçlı olup son dakika haberler hakkında güncel hayata dair merak edilen tüm konuları ele alan ve en doğru bilgileri en güncel haliyle okuyucularına ulaştırmayı amaçlayan haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close