Gündem
Karakolda polisleri tehdit edip hakaret eden hakim hakkında karar verildi

Van’ın Çaldıran ilçesi Çaldıran Adliyesi’nde hakim olarak görev yapan M.C.A.’nın Gebze Adliyesi’ne tayinin çıkmasının ardından mehil süresi için İzmir’in Bayraklı ilçesine gitti. Burada ailevi sorunlardan dolayı gittiği bir karakolda görevli polislerle tartıştığı iddia edilen M.C.A. hakkında ayrıca “resmi belgeyi yok etme”, “hakaret”, “basit kasten yaralama” ve “tehdit” suçlarından İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.
Hakim M.C.A.’nın işlenen suç tarihinde henüz Gebze’de göreve başlamaması, bir önceki görev yeri Çaldıran Adliyesi olması sebebiyle dava dosyası hakkında yetkisizlik kararı vererek dosyayı Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.
Yargıtay 5.Ceza Dairesi yetkisizlik kararı sonrası dosyayı inceleyerek Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “yetkisizlik kararı”nı kaldırmıştı. Bu kararın çıkması üzerine hakim M.C.A.’nın Erzurum’da yargılanmasına başlandı.
Birleştirilen iki ayrı iddianamede İzmir’de 21 Eylül 2016 tarihinde hakim M.C.A.’nın 155 polis ihbar hattını arayarak kendisini İstanbul’da görevli bir hakim olarak tanıttıktan sonra ihbarda bulunmak istediği ve konuşma sonrasında görevli polise küfrettiği kaydedildi. Ayrıca hakim M.C.A.’nın olay günü aşırı alkollü olarak iki kez Özkanlar Polis Merkez Amirliği’ne gittiği, ve burada görevli polislere bağırarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete ağır hakaretlerde bulunduğu öne sürüldü.
Mahkeme heyeti hakim M.C.A. hakkında hakaret suçlamalarından beraatine hükmederken görevli polis memurlarına hakaret suçundan 10 bin 600 lira müşteki Y.Y.’ye yönelik basit yaralama suçundan 2 bin lira adli para cezası ve B.Ö.’ye tehdit suçundan 5 ay hapis cezası verirken hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.