Dünya
Alman televizyonu tatil için Türkiye’yi önerdi

Avrupa’yı uzun bir süredir etkisi altına alana koronavirüs salgını, sonrasında yaz mevsimin gelmesinin ardından Avrupa’nın en önemli gelir kaynaklarında biri olan turizm faaliyetlerine hız verilmeye başlanmasının ardından Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada yabancı ülkeler için seyahat uyarısını 15 Haziran’a kadar uzattığını söyledi.
Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın yaptığı açıklama sonrasında Alman Die Welt televizyonunda yayınlanan bir programda Avrupa’daki önemli tatil rotalarını incelendi.
Tv. programında bu yıl için İtalya, İspanya, Fransa gibi ülkelerde yapılacak tatilin büyük bir risk taşıdığını söyleyen Welt kanalının sunucusu Avrupa’nın bir çok ülkesinde bu yıl sadece iç turizmin yapılacağını ancak kış aylarında normal turizm faaliyetlerinin başlayacağı belirtilirken İtalya’nın bu yıl tamamen dış turizm şansının olmadığı söylendi.
Özellikle İtalya’da yaz tatili için gerçek dışı önlemlerin konuşulduğuna dikkati çeken sunucu İtalya’daki tatil bölgelerinde ciddi önlemlerin yapılamayacağının altı çizildi.
Programda ayrıca koronavirüs salgınında Türkiye’nin aldığı önlemlerin sonucunda vaka ve ölüm sayısın düşük olduğunu, yurt dışı tatil seçenekleri arasında bu yılda Türkiye’nin tercih edilebileceği söylendi. Programda ayrıca bir çok tatil beldesinde turizm için hazırlıkların yapıldığı ve bu yerlerin denetlenebilir yerler olduğunu da vurgulandı.