Dünya

İran Güney Kore’den 9 milyar dolarını istiyor

İran’da gündem ülkenin cumhurbaşkanı olan Hasan Ruhani’nin Güney Kore’de kendi ülkesine ait bloke edilen paranın iadesi için uluslararası kurumlar nezdinde girişimlere başlanılması için talimat verdi.

İran Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açılmada Cumhurbaşkanı Ruhani’nin İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti’yi telefonla aradığını ve Güney Kore’nin ülkesine yaptırımlar uygulayan ABD ile işbirliği yaparak parasını bloke eden Güney Kore yönetimini eleştirdi.

Güney Kore’nin İran’a ait paranın iade edilmesi için Merkez Bankası’na, Dışişleri Bakanlığı ile iş birliği içinde konuyu uluslararası kurumlara taşıması ve mali kurumlar üzerinden hukuki girişimlerde bulunması talimatı verdiği kaydedilirken Ruhani konu hakkında “ İran Merkez Bankası’na ait ilaç ve temel gıda maddelerinin alımı için Güney Kore’ye gönderilen paranın kullanımına izin vermemesi kabul edilemez bir olaydır. Bu konuda Güney Kore hükümetinin en kısa sürede bu para üzerindeki blokeyi kaldırmasını bekliyoruz” dedi.

7 Ağustos 2018 tarihinden itibaren Amerikan yönetimi İran’ın finans sektörüne tek taraflı yaptırımlara başlamış ve ardından İran Merkez Bankası’nı da yaptırım kapsamına alması yüzünden İran uzun bir süredir uluslararası ticarette ciddi sorunlar karşılaşmaya başladı.

Daha önce de Güney Kore’nin ABD’nin İran’a uyguladığı ambargo nedeniyle İran’dan aldığı günlük 200 bin varil petrol ithalatını sonlandırmıştı.

Etiketler
Daha fazla göster

siyahtahta

Siyahtahta.com sitesi içeriği tamamen bilgi amaçlı olup son dakika haberler hakkında güncel hayata dair merak edilen tüm konuları ele alan ve en doğru bilgileri en güncel haliyle okuyucularına ulaştırmayı amaçlayan haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close