Gündem

beIN Sports Melih Şendil ile yollarını ayırdı

Şampiyonlar Liginde 7 Ağustos Cuma gecesi oynanan ve beIN Sports kanalları tarafından yayınlanan maçların ardından gecenin maçlarını değerlendirmek için ekran başına geçen Melih Şendil’in, kadınlarla ilgili sarf ettiği sözler sosyal medyada gündem olmuştu.

FUTBOL ERKEK OYUNUDUR

beIN Sports spikeri Melih Şendil canlı yayında kadınların futbolda yerinin olmadığını belirterek “Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki, mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama şahsen benim düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu. Ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım ama… Beni topa tutabilirler, alışığız.” demişti.

Melih Şendil’in bu açıklamaları sonrasında 3 büyükler olmak üzere birçok kulüp 48 yaşındaki spikere büyük tepki göstermiş ve bir çok sosyal medya kullanıcısı kendi hesaplarından Melih Şendil ve beIN Sports’a tepkilerini sert bir üslupla dile getirmişlerdi.

TEPKİLER SONRASI ÖZÜR DİLEDİ

beIN Sports spikeri Melih Şendil hakkında yapılan eleştiri ve tepkiler sonrasında sosyal medya hesabından ‘Cinsiyet ayrımcılığına her zaman kati bir şekilde karşı çıkan beIN SPORTS ailesinin yani sıra,başta tüm kadınlardan ve izleyicilerimizden dün akşamki “Mac Sonu ” programında yaptığım niyetimi asan yorumlar nedeniyle kırgın olan saygın halkımızdan içtenlikle özür dilerim.’ Şeklinde bir özür mesajı yayınlamıştı.

beIN SPORTS İŞİNE SON VERDİ

Melih Şendil’in sosyal medya üzerinden yaptığı özür mesajına rağmen yayıncı kuruluş tepkilerin devam etmesi üzerine tecrübeli spiker ile yollarını ayırdı.

Etiketler
Daha fazla göster

siyahtahta

Siyahtahta.com sitesi içeriği tamamen bilgi amaçlı olup son dakika haberler hakkında güncel hayata dair merak edilen tüm konuları ele alan ve en doğru bilgileri en güncel haliyle okuyucularına ulaştırmayı amaçlayan haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close